Index Vakbarát Hírportál

Valószínűleg ilyen lesz az összehajtható Samsung

2019. február 1., péntek 15:54

Egy közelgő Samsung-eseményhez készült kedvcsináló videóban szivárgott ki pár snitt a Samsung új összehajtható okostelefonjáról, amit már jó ideje vár a piac. A The Verge az xda-developers hírére hivatkozva azt írja, hogy a dél-koreai cég vietnami leányvállalata véletlenül tette közzé a Samsung Unpacked című február 20-i eseményt beharangozó videót, amit aztán gyorsan el is távolítottak a cég You Tube-csatornájáról.

A villámgyorsan terjedő felvételen már meglévő és egyelőre csak koncepcióként létező okoseszközöket lehet látni, az egyik ilyen az összecsukható telefon (a másik egy hatalmas, triptichonszerű érintésvezérelt tükrös képernyő, a harmadik meghökkentő termék egy mobil hasi ultrahangos diagnosztikai eszköz). Az persze nem derül ki, hogy a videóban látható, noteszként nyitható, csukható telefon az előbbi vagy az utóbbi csoportba tartozik-e.

A Samsung a tavaly novemberi fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy hamarosan várható a cég prémium kategóriás összehajtható telefonja, nagyjából 1700 dolláros (470 ezer forintos) áron. A készülék állítólag egy nagy, 7,3 inches, 1536x2152 pixel felbontású összehajtható belső kijelzővel és egy kisebb, 4,58 inches, 840x1960 pixeles külső kijelzővel lesz felszerelve. Az akkor még csak óvatosan megmutatott (azaz egy jókora tokba zárt) telefonról a mostani videónak köszönhetően már sokkal jobb képet kaphatunk, már amennyiben valóban a kész termék látható a fiatal nő kezében.

A Samsung Unpacked eseményen az összehajtható telefonon kívül három új Galaxy S10 telefon bemutatása várható, illetve ha minden igaz, egy “Beyond X” csúcskészülék is jön, 6,7 inches kijelzővel, hat kamerával, 5G-támogatással.

Az összehajtható okostelefonok eléggé benne vannak a levegőben (úgymond), az OPPO és a Huawei is bejelentette, hogy dolgoznak ilyen készüléken, a Xiaomi be is mutatott egy prototípust, és a Las Vegas-i CES-en mi is láttunk, kezünkbe fogtunk egy működő példányt a Royole-tól.

Rovatok