Index Vakbarát Hírportál

Haladékot kaptak a Flickr-felhasználók

2019. február 7., csütörtök 08:59

A Flickr új tulajdonosa meghosszabbította a határidőt, amíg a felhasználók letölthetik az új ingyenes darabszám-korlátozáson felüli fotóikat – írja az Engadget.

A korábban független, majd a Yahoo tulajdonába tartozó, végül azzal együtt a Verizonhoz került fotómegosztó szolgáltatást még tavaly áprilisban vásárolta ki a szintén képmegosztásban utazó SmugMug. Fél évvel később bejelentették, hogy az addig korlátlan ingyenes fotótárhelyre ezer darabos ingyenes korlátozást vezetnek be, és aki nem szeretne fizetni, február 5-ig kap időt, hogy a korlát alá nyesse a fotói számát.

Ezt a határidőt hosszabbította most meg a cég egy bő hónappal, március 12-ig. Ennek oka hivatalosan a felhasználói visszajelzések és bizonyos "komplikációk". Utóbbiak a USA Today információi szerint azt jelentik, hogy sokaknak akadtak technikai problémáik a fotóik letöltésével és törlésével, és az ügyfélszolgálat is hosszú napokig elérhetetlennek bizonyult.

A Flickr még korábban közölte, hogy a törlések a határidő után se egy csapásra mennek végbe, hanem fokozatosan, és első körben a nem használt, elhagyatott fiókok képeit törlik, tehát némi további menekülőidőt ezután is kapnak az aktív felhasználók. Már aki menekülni akar, mert aki kifizet évi 50 dollárt (14 ezer forintot) a pro fiókért, annak továbbra is bármennyi fotója fent maradhat.

Rovatok