Index Vakbarát Hírportál

Az Isten szerelmére, ne használjanak Internet Explorert!

2019. február 9., szombat 11:21

Az Internet Explorer nagyjából a Római birodalom bukásától kezdve úgy 2010-11-ig volt piacvezető böngésző, aztán a Chrome szép lassan legyűrte, és végül a Microsoft nem is erőltette tovább a harcot, nyugdíjba küldte az Explorert, hogy átálljon egy Chrome-alapú megoldásra. Persze a nyugdíjba küldés nem megy olyan egyszerűen, máig rengetegen használják az elavult rendszert, kiszolgáltatva magukat vírusoknak, hekkereknek, adathalászoknak, és az internet egyéb rákfenéinek.

Chris Jackson, a Microsoft kiberbiztonsági főnöke most a céges felhasználóknak üzent, és igyekezett lebeszélni őket a böngészőről. A hivatalos céges blogján megjelent posztban azt fejtegeti, hogy az Explorer ma már valójában nem is tekinthető böngészőnek, csak egy "kompatibilitási megoldás", és kizárólag arra használható, hogy céges belső hálózatokon meg tudjon jeleníteni, ősrégi, a mai böngészőkkel már nem kompatibilisen felépített oldalakat.

Érdekes módon Jackson nem ajánl helyettesítő megoldást, még a cég saját, új generációs böngészőjét, az Edge-et sem. Csak azt kéri, mindenki igyekezzen a minimumra szorítani az Internet Explorer használatát, mert az már nem biztonságos, és a webfejlesztők nem is nagyon tesztelik az oldalaikat vele.

Rovatok