Index Vakbarát Hírportál

A TCL okosórává hajlítható telefonon dolgozik

2019. február 19., kedd 09:29

Az okostelefonok következő globális trendje egyértelműen az összehajthatóság lesz. Még mielőtt azonban az könyvszerűen tabletté nyitható, illetve telefonná csukható készülékek elárasztanák a boltok polcait, az eddig inkább tévéiről ismert kínai TCL máris újított, és karkötővé görbíthető telefont kezdett fejleszteni.

A TCL persze nem teljesen új játékos a mobiltelefonok piacán (még ha a neve nem is annyira ismerős), hiszen ő áll a Blackberry és az Alcatel márkák mögött. A cég rögtön ötféle hajtogatható eszközt kezdett fejleszteni, amelyek között vannak tabletek és telefonok is, de a legérdekesebb egyértelműen az az okostelefon, amelyet C-alakban okosórává lehet görbíteni, derült ki a CNET által megszerzett koncepciórajzokból és szabadalmi ábrákból.

A fejlesztés alatt álló tabletek és okostelefonok között is vannak olyanok, amelyeknek képernyője összehajtva belülre, illetve kívülre kerül, a telefonok pedig keresztben csukódnak, mint a klasszikus „flip phone-ok”.

Az okoskarkötővé hajlítható telefon pedig jelentősen karcsúbb, mint az megszokott. A CNET elemzője megjegyzi, hogy a hajlítható design hajszolása egyértelműen annak a jele, hogy a vállalatok mindent bevetnek, hogy az új típusokat újra érdekessé tegyék a potenciális vásárlók szemében. A felhasználók egyre hosszabb ideig használnak egy-egy készüléket, mielőtt lecserélnék. Hiszen úgy vélhetik, hogy a fejlesztések elértek abba a nyugvópontba, ahol az eszköz már minden elképzelhető készséggel rendelkezik, és nincs igazán életbevágó fejlesztésre szükség (ezért nincs is értelme újabb költségekbe verniük magukat).

A TCL eddig a telefonüzletágát a versenytársakhoz képest meglehetősen takaréklángon üzemeltette. Noha licenszeli a Blackberry, az Alcatel, sőt a Palm márkaneveket is, ezek fénye már rég megkopott, ritkán kerülnek a figyelem központjába.

Forrás: CNET

Rovatok