Index Vakbarát Hírportál

Darkneten vett jelszóval vásárolt más kontójára

2019. február 25., hétfő 09:39

A Tatabányai Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt bíróság elé állított egy budapesti férfit, aki jogtalanul megszerezte egy felhasználó nevét és jelszavát, majd annak profiljába belépve, a bankszámláját megterhelve vásárolt. A történtekről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatta az Indexet.

Az elkövető 2019. január elején egy hekkertől virtuális valutáért megvásárolta a sértett felhasználó nevét és jelszavát, amellyel a ruházati termékeket árusító webáruház honlapján 2019. január 14. napján a sértett profiljába belépett. A férfi a felhasználói fiókban rögzített bankkártya adatok jogosulatlan megadásával vásárolt, áll Reszl Ildikó főügyész közleményében.

A vádlott által végrehajtott tranzakciók eredményeként a sértett folyószámláját 2019. január 21-én 204 318 forinttal terhelte meg a webáruház. A sértett a banknál reklamált, ezért a jogtalanul lehívott összeg jóváírásra került, ily módon a sértett kára teljes mértékben megtérült. A bűncselekmény elkövetését a vádlott beismerte, Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványa alapján 150 000 Ft pénzbüntetésre ítélte. A bíróság ítéletét az ügyész, vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerős.

Rovatok