Index Vakbarát Hírportál

Kezemben a hajlítható Huawei Mate X

2019. február 25., hétfő 21:28 | aznap frissítve

Meglepetést hozott a Huawei az esti találkozóra, az egyik zsebből előkerült egy épp csak bejelentett Mate X. A kihajtható kijelzőjű telefon. Könnyű leírni, hogy milyen benyomást kelt, még a szomszédos asztaltól is odajöttek megnézni, egy hölgy a Qualcommtól, és a gyomrom egészen összeszűkült, ahogy a kezembe vettem. Mégiscsak technikatörténelmi pillanat. 

Lenyűgöző eszköz, nagyon kiforrottnak tűnik ahhoz képest, hogy egy első nyilvános próbálkozás, kevesen raktak össze ilyesmit – csak a piacvezető gyártók.

A legjobb benne, hogy kihajtás nélkül is teljesen vállalható óriási és ragyogó a kijelzője, alig van kávája, és villámgyors a rendszer, fürgén lépked ki- és be a menübe.

Kihajtva észbontó, még úgy is, hogy egyébként láttam már ekkora kijelzőt tableteken. Maga a kihajtás művelete, ahogy a vastag hasábból egy tenyérnyi lap lesz, az valami hátborzongató. Kicsit érezni a közepén egy huplit, ahogy végigsiklik rajta az ujjunk, de ez nem vészes, és csöppet sem tűnik gagyinak tőle a mobil.

Az index.hu rohadt jól néz ki rajta

Vannak persze kérdések is, bár azt azért hozzáteszem, aki ki tud adni 2300 eurót egy telefonra, ami 700 000 forintnál is több, valószínűleg nem kérdez sokat, csak nyújtja a Amex Goldot, és úgy sétál el a mobillal, ahogy más a közepes cukormentes lattéval.

Ennek fényében csak kukacoskodásnak tűnik, hogy vajon kibír-e két évet. Ez a telefon a legmodernebb technológia iránti fanatikus, kérdőjelek nélküli rajongásról szól.

Különben is, sokkal izgalmasabb kérdés, hogy vajon két év múlva mennyibe fog kerülni egy hasonló mobil. 

Rovatok