Index Vakbarát Hírportál

Öt kamera lett a Nokia 9 hátlapján, maradhat?

2019. február 25., hétfő 10:33

A Nokia még mindig tud meglepetést okozni a mobilos fényképezésben. A finn HMD Global által kezelt patinás márka bemutatta a Nokia 9 PureView nevű telefont, amelynek a hátlapján 5 kameraszenzor van, és ezek mind egyszerre működnek.

60 megapixelnyi információt rögzítenek

Ebben viszont az a különleges, hogy a végeredmény, a felhasználó által látott kép már csak 12 megapixeles, az öt kamera ugyanis azért gyűjt be ennyi adatot, hogy a fotóinkon a fényes és a sötétebb területek egyaránt  részletesek legyenek, kivételesen jó legyen a mélységélesség, nagy legyen a dinamikatartomány. Két színes szenzor felel az élénk színekért, a többi érzékelő azonban monokróm, ezektől lesz éles és részletes a fénykép. Ezzel a kamerával bőven lehet művészkedni, kísérletezni, de attól tartok, hogy a barcelonai Mobil Világkongresszus nem a legjobb terep erre.

Telefonként sem utolsó a Nokia 9 PureView. A tavalyi legjobb csip, a Snapdragon 845 hajtja meg, az 5,99 colos kijelző 2K felbontású és támogatja a HDR10 megjelenítési szabványt. Az ujjlenyomatunkat a kijelzőbe épített szenzor olvassa le, vagy választhatunk helyette arcfelismerést.

A várhatóan 230 ezer forintos áron boltokba kerülő Nokia 9 eleve a friss Android 9 operációs rendszerrel érkezik, és a gyártó garantálja, hogy három éven át megkapja a készülék az újabb verziókat, és a rendszer nemcsak biztonságos, de egészen hosszú ideig funkciókban is naprakész lesz. 

Rovatok