Index Vakbarát Hírportál

Kacsintós elülső kamerával jön a OnePlus 7

2019. március 4., hétfő 12:32

Májusra vagy júniusra várják a OnePlus 7 érkezését, ezért nem meglepő, hogy lassan elkezdenek szivárogni a részletek. Most a Pricebaba hozott nyilvánosságra néhány képet, amely leginkább azt a mindenkit érdeklő kérdést válaszolja meg, hogyan száll be a OnePlus a szenzorszigetes harcba. A sima notch, vagyis a félszigetes betüremkedés idén már ciki, ezért most új megoldásokat keresnek a gyártók. Az egyik ilyen megoldás az elülső kamerának fenntartott lyuk, ami kellőképpen furcsának néz ki elsőre, mégis sokaknak tetszik. Néhány gyártó, mint  Xiaomi és a Honor is próbálkozott már a szétcsúsztathatós megoldással is, legutóbb pedig az Oppo Find X és a Vivo NEX S igyekezett újraértelmezni, hogyan is lehet megoldani, hogy legyen is elől kamera, de ne is legyen szem előtt. 

Ha lehet hinni a képeknek, akkor a OnePlus úgy tűnik a Vivo-hoz hasonlóan a kacsintós megoldást választotta, amikor is egy kis hasáb periszkóp szerűen emelkedik ki a készülékből, és készít képeket. Normális használat közben persze nincs ott a kis kamera, ekkor gyakorlatilag az egész telefon egy kijelző.  Azt egyelőre nem tudni, hogy így oldják-e majd meg az arcfelismerést is. A képek alapján annyi azonban biztosnak tűnik, hogy hátulsó kamerákból hármat kap a telefon, és az is egyértelműnek tűnik, hogy elég egy rossz mozdulat, és törik a kijelző, de mostanában úgyis ez az új trend, így legalább a szelfizésről nem kell lemondani akkor sem, ha az egész kijelző pókhálósra tört. 

A specifikációkról egyelőre annyit lehet tudni, hogy vezeték nélküli töltés egészen biztosan nem lesz benne, viszont állítólag Snapdragon 855 chipkészletet kap, és 6 GB RAM és 4170 mAh akkumulátorkapacitással dolgozik majd, de ezek még csak pletykák, ahogyan arról sincs még pontos információ, hogy mikor is jön pontosan a készülék. 

Melyik a kedvenc megoldása az elülső kamerák elhelyezésére?

  • 723
    Tiltsák be a szelfit, legyen az egész telefon egy kijelző.
  • 594
    Ideje lenne kitalálni valamit, hogy egyik fentebb említett megoldással se kelljen bohóckodni
  • 330
    Nekem bejön ez a kacsintós módszer
  • 243
    Notch, azaz szenzorsziget. Nincs annál elegánsabb
  • 214
    A lyuk a kijelzőn megbabonázza a tekintetet.
  • 124
    Legyen szétcsúsztathatós, emelkedjen ki a telefon egész teteje

Rovatok