Index Vakbarát Hírportál

Lévay Krisztina nyerte a fiatal kutatók versenyét

2019. március 7., csütörtök 10:18

Szerdán kiderült, hogy melyik fiatal lett a 2019-es SCIndikátor verseny nyertese. A  döntőn bemutatott prezentációkat szakmai és kommunikációs szempontok szerint is értékelte a szakmai zsűri, akik a téma megközelítését, az előadásmód érthetőségét, az előadó kiállását, kreativitását és szakmai elkötelezettségét is nézték az értékelés során. 

A 2019-es verseny győztese Lévay Krisztina lett, aki csapatával olyan komposztálási technológiát fejleszt, amely egy hónap alá képes csökkenteni a háztartási bioműanyag hulladék lebomlási folyamatát. A nyertes a  Zöld jövőkép - növényi alapú lebomló műanyag című előadásával az Év SCIndikátora üvegdíj és 500.000 Forint fődíjban részesült, továbbá a Brain Bar különdíjasaként lehetőséget kap, hogy a május végi fesztiválon prezentálja kutatási témáját. 

Különdíjat kapott Vajda Kitt, aki az autizmussal élő emberek agyműködését kutatja, és sajátélményű játékokon keresztül teremt olyan helyzeteket, melyben a közönség megtapasztalhatja, milyen lehet autizmussal élőnek lenni.  Szintén különdíjas lett  B. Varga Emese, az építész hallgató a természetben meglévő jelenségeket, elveket igyekszik megérteni, és alkalmazni őket az építészetben. Az Élet és Tudomány különdíjasa Kis Dávid, aki a sugárbiológia és onkológia területén a sejtek közötti kommunikáció vizsgálja. A közönség díjas, Horváth Ivett Szalóme lett, ő különleges, versbe szőtt gyógytornájával a helyszínen is nagy sikert aratott. 

A döntőbe jutott többi projektről itt lehet részletesebb információkat olvasni. 

Rovatok