Index Vakbarát Hírportál

Frissítse sürgősen a Chrome böngészőjét, ha jót akar magának!

2019. március 8., péntek 12:58

A Google közleménye szerint az új frissítéssel kivédhető az a biztonsági rés, ami miatt még február 27-én sikerült támadásokat intézni a böngésző ellen. A sebezhetőséget a támadók aktívan kihasználtak, a Google gyorsan ki is hozta a frissítést, amit szépen csendben meg is kaptak azok, akiknél az automata frissítést engedélyezték. 

A frissítéshez újra kell indítani a böngészőt is. A Chrome beállítások menüjében, a Chrome névjegye menüpontban pedig  az aktuális 72.0.3626.121 verziót kell keresni, ha nem ez az aktuális, akkor pedig frissíteni kell a böngészőt. Egyébként is érdemes mindig a legaktuálisabb verzióra frissíteni, hogy az esetleges biztonsági frissítések minél hamarabb megérkezzenek. 

A Google a közleményében beszámol egy másik hibáról is, ami úgy tűnik, hogy a Microsoft Windows felhasználókat érinti. A bejegyzés szerint ez a hiba azokat veszélyezteti, akik még Windows 7-et futtatnak a gépükön. Nekik azt tanácsolják, hogy amennyiben a Microsoft frissítést ad ki, azt azonnal telepítsék. Az igazi megoldást azonban az jelentené, ha újabb operációs rendszerre állnának át, ésszerűen a Windows 10-re. 

Rovatok