Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik az Externet

2019. március 19., kedd 15:17

A Comnica megvásárolta a felszámolás alatt lévő Externet portfólióját, a szolgáltatásokat a vezetékes internetes előfizetések kivételével a Comnica viszi tovább – írja az IT Café.

Az 1996-ban indult Externet valamikor Magyarország egyik legnagyobb internetszolgáltatója volt. A részvényeiket 2008-ban vezették be az értéktőzsdére, de az indulástól számítva tekintélyes mínuszt hozott össze a cég a kitartó befektetőknek, 2017 elején pedig ki is vezették a tőzsdéről.

A Comnica az év elején döntött úgy, megvásárolja az Externet portfólióját. A február elején aláírt megállapodás értelmében a felszámolás alatt álló cég szolgáltatásait – a vezetékes internetes előfizetések kivételével – 2019. márciusától a Comnica viszi tovább. A Comnicához kerültek az Externet domain, webhosting, vezetékes telefon, mobilinternet és elektronikus postafiók szolgáltatásai – így az évek során széles körben elterjedt @externet.hu e-mail végződések is. A vállalaté lett továbbá az Externet teljes eszközparkja, 8 ezer előfizetése, és az Externet kiemelt ügyfelének, a Vodafone-nak is a Comnica biztosítja majd a vállalati vezetékesszám-szolgáltatást.

Az üzletszerzés egyik érdekes iparági aspektusa, hogy a Comnica mobil internetes hírközlési szolgáltatóként kínál majd publikus, fix IPv4 címeket a vállalkozások számára.

(IT Café)

Rovatok