Index Vakbarát Hírportál

Gyorsabb a 4G, mint az USA első 5G-je

2019. március 24., vasárnap 13:41

Mindenki arról beszél, hogy az Egyesült Államokban bezzeg már elindult az 5G szolgáltatás, vagy legalábbis valami, amit az AT&T annak nevez. A szolgáltató a hálózata egy részére azt mondja, hogy az már 5G E típusú, és a felhasználók készülékén ez is jelenik meg a térerőt jelző vonalak mellett. Ez valami olyasmit akar jelenteni, hogy a hálózat már támogat bizonyos megoldásokat, amik az 5G-ben is megvannak. 

csakhogy ez valójában az LTE-Advanced technológia, vagyis a 4G része

Kevésbé lenne kínos az ügy, ha az AT&T az 5G-vel kapcsolatos elvárásokat teljesítené, és villámgyors lenne a hálózata a többiekéhez képest, de sajnos ezt sem sikerült összehozni.

Az Egyesült Államokban mind a négy nagy szolgáltató támogatja az LTE-Advanced technológiát, és egy független mérés szerint ezek közül kettőnél valamivel gyorsabb is a mobilnet.

Az OpenSignal megállapította, hogy az 5G E mobilok (magyarán az LTE-A készülékek) az AT&T hálózatán 28,8 megabit per másorperces átlagsebességet produkálnak, miközben ugyanezek a mobilok a T-Mobile hálózatán átlagosan 29,4 Mbps-t, míg a Verizonnál 29,9 Mbps-t. Egyedül a Sprint lassabb a többinél, náluk csak 20,4 megabit az átlag.

(Ars Technica)

Rovatok