Index Vakbarát Hírportál

Vad dolgok kerülhetnek a Galaxy Note 10-be

2019. március 27., szerda 13:32

Nyár vége felé jelenhet meg a Samsung Galaxy Note 10, és már tele van az internet a mobillal kapcsolatos ötletekkel, kiszivárgott pletykákkal. Jó támpontot adnak a tavasszal megjelent S10 újdonságai, de a Note esetében a tollal is kell kezdeni valamit.

A hírek szerint az előlap nagy részét lefedő AMOLED kijelző 6,67 colos lesz, és annyiban különbözik majd az S10-től, hogy nem találunk rajta sem bevágást, sem kameralyukat. A felbontást 1440×3040 pixelesre jósolják.

Nagy esély van rá, hogy a Note 10 alapvetően ugyanazt a hardvert kapja, mint az S10, és az USA-ban Snapdragon 855, más országokban a hasonló képességű Exynos 9820 hajtja meg, 6-12 GB RAM-mal és 128 GB-tól 1 TB-ig terjedő tárhellyel, külön 5G változattal.

Négy hátlapi kamerára számíthatunk:

A szelfikameránál válik izgalmassá a dolog, mert a kütyüportálok azt pedzegetik, hogy a szemközti lencsék átkerülnek az S Tollra. Az írásra és rajzolásra használt kiegészítő most is bluetooth kapcsolaton kommunikál a telefonnal, így tudunk exponálni, vagy lépni a zenelejátszóban, és indukciósan tölthető, ehhez elég visszatolni a helyére.

Kétségtelenül lenne ok a kamera elrejtésére, hiszen ezzel megszabadulna a Samsung a kameralyuktól, és nem kéne a toll mellett még egy ki-be nyíló eszközt építeni a telefonba. Ugyanakkor a kameraszenzor igencsak megdrágítaná a tollat, amit borzasztóan könnyű elveszíteni, ráadásul sok embernek van olyan rossz szokása, hogy rágcsálják vagy csak szájba veszik a toll végét.

A pletykának az a táptalaja, hogy a Samsung már szabadalmaztatta a tollba épített kamerát, de azt azért tudni kell, hogy az ilyen levédett ötletek igen kis része valósul meg. Előfordulhat, hogy  mégiscsak inkább helyet szorítanak valahogy a szelfikameráknak a telefon előlapján.

(SlashGear)

Rovatok