Index Vakbarát Hírportál

Többezer FBI-dolgozó személyes adatait és email címeit lophatták el hekkerek

2019. április 13., szombat 10:11

Egy saját bevallása szerint legalább tíz főből álló hekkercsapat sikeresen ellopott egy rakás adatot az FBI-tól, egészen pontosan az FBI National Academy Associatestől, a nyomozóhatóság kiképzőközpontjából.

FBI-ügynökök nevei, email címei, telefonszámai, lakcímei, egyéb személyes adatai mellett nyilvánosságra kerültek kiképzőtisztek adatai is, összesen nagyjából négyezer ember adatait sikerült ellopni. A hekkercsoport legalább három akadémiai honlap biztonsági réseit használta ki a művelethez, beszámolójuk szerint nem volt különösebben nehéz dolguk, sok helyen elavult biztonsági megoldásokkal találkoztak.

Az adatokat ezután a csoport a saját honlapjáról tette elérhetővé. Pénzt nem kértek érte, azt mondták, ezzel az akcióval szeretnék felhívni magukra a figyelmet, mert vannak még érdekes adataik, nem is akármennyi, állítólag egymillió különféle kormányzati vagy közigazgatási intézményekben dolgozó amerikai adatait szerezték meg.

Azt is mondták, hogy tisztában vannak vele, hogy az akcióval ügynököket sodorhatnak veszélybe. Az FBI egyelőre nem reagált az adatlopásra.

(TechCrunch)

Rovatok