Index Vakbarát Hírportál

Magyar siker a lányoknak rendezett matematikai diákolimpián

2019. április 13., szombat 12:20 | aznap frissítve

Az idén kilencedszer megrendezett Európai Leány Matematikai Diákolimpián (European Girls’ Mathematical Olympiad, EGMO) Kerekes Anna aranyérmet, Hámori Janka ezüstöt, Kocsis Anett és Mészáros Anna bronzérmet szerzett, írja a Qubit.

Az április 7-13 között Kijevben megrendezett versenyen összesen 49 ország 196 versenyzője vett részt. Magyarország összesítésben a 8. lett. 

A versenyt a szerb Jelena Ivančić nyerte, az amerikai Emma Qin lett a második. Az első tíz helyezett között a magyar Kerekes Annán kívül lengyel, bolgár, orosz, ukrán, cseh és mexikói diákok vannak.

Kerekes Anna az összesítésben 3. lett. Ő a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium végzős diákja, akinek már a Cambridge-i Egyetemről is van felvételi ajánlata.

A tizedikes Hámori Janka a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumba jár. A tizenegyedikes Kocsis Anett korábban a győri Révai Miklós Gimnázium, jelenleg a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium diákja, a tizenkettedikes Mészáros Anna szintén a budapesti Fazekas-gimnáziumba jár.

Rovatok