Index Vakbarát Hírportál

Elismerte a Microsoft, hogy illetéktelenek férhettek hozzá emailekhez

2019. április 15., hétfő 15:25

A Microsoft péntek este több ügyfelét is értesítette arról, hogy illetéktelenek több hónapon keresztül hozzáférhettek az email fiókjához. Az első hírek arról szóltak, hogy idén januártól mappákat láthattak illetéktelenek, az emailek tárgyait és azt is, hogy kivel levelezett az illető.

 

A vállalat akkor azt közölte, hogy az emailek tartalmához és csatolmányaihoz nem férhettek hozzá felhasználók, de a Verge birtokába jutott információk szerint az érintett ügyfelek egy részének olyan értesítést küldtek, mely szerint ennél nagyobb lehet a probléma. 

A cég elismerte az újságnak, hogy az érintettek nagyjából hat százalékánál az illetéktelen felhasználók az emailek csatolmányaihoz, sőt magához a levelekhez is hozzáférhettek. "Részükre további információkat küldtünk a további teendőkkel" - írta a cég. 

A botrány azután robbant ki, hogy kiderült, hogy egyik ügyfélszolgálatos munkatársuk belépőadatai kiszivárogtak, és ezen keresztül hónapokig fértek hozzá illetéktelenek több fiók adataihoz. A Microsoft egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy nagyjából hány fiók lehetett érintett az ügyben. 

Ha ön nem kapott értesítést, akkor biztonságban van a fiókja, de ha szeretné nagyobb biztonságban tudni, akkor ajánljuk, hogy próbálja minél jobban védeni a fiókját, amihez innen kaphat segítséget. 

Rovatok