Index Vakbarát Hírportál

Korlátlan a beszélgetés a Telekom új díjcsomagjaiban

2019. április 29., hétfő 20:20 | aznap frissítve

Megújult a Magyar Telekom mobilos kínálata, az előfizetők már korlátlanul beszélgethetnek a hálózaton belül, és nemcsak a többi mobilozóval, hanem a szolgáltató vezetékes előfizetőivel is. A moduláris díjcsomagokkal a legolcsóbb konstrukció 3590 forintért végtelen telefonálást és 1 GB mobilnet tartalmaz – ebből 2500 a telefonálás, 1090 forint a mobilnet díja.

Az alapdíjas telekomos hívószámokra sms is korlátlanul küldhető. Minden más hívásirányban, vagyis amikor vodás, telenoros, digis vagy egyéb számokat hívunk, marad a 35 forintos percdíj és sms. Ezzel egy időben a középkategóriás Mobil M csomagban némi visszalépés történt, a korábbi 150 perc helyett már csak 90-et telefonálhatnak el az előfizetők más hálózatok irányába.

Elsősorban a nemzetközi telefonálóknak kedvez a két felsőbb kategóriás csomag, a Mobil L és XL, amelyekben a belföldi és külföldi irányba, illetve uniós roaming közben egyaránt teljesen korlátlanul lehet számokat hívni. Ezekben a csomagokban érdekes üzleti trükköket vet be a Telekom. 

Tegyük fel, hogy valaki mindenből a legtöbbet akarja, tehát végtelen telefonálást és végtelen mobilnetet választ. Ha a Mobil L csomagot párosítjuk a végtelen internettel, akkor összesen 18 950 forintot fizetünk havonta, két éven át. Ebben az esetben a készüléktámogatás 87 560 forint, ennyivel olcsóbban kapjuk meg a kiválasztott mobilt.

Ehhez képest a Mobil XL annyival tud többet, hogy ingyen kapjuk a Multi SIM szolgáltatást, tehát ugyanazt az előfizetést több készüléken fogyaszthatjuk, és a készülék árából 131 560 forint ugrik le kedvezményként. Ez viszont már havi 20 950 forintba kerül két éven át, tehát a hűségidőszak alatt 48 000 forinttal többet költünk el a szolgáltatónál azért, hogy 44 000 forinttal olcsóbban tudjunk új telefont venni, és emellett még több SIM-et is használhassunk.

További kedvezményt akkor kaphat az ügyfél, ha a fiókjához legalább két előfizetés tartozik, ebben az esetben 15 százalékot levonnak a havidíjakból.

Rovatok