Index Vakbarát Hírportál

Internet Explorer is lesz a Chrome alapú Edge böngészőben

2019. május 6., hétfő 20:02

Rengeteg új funkcióval mutatta be a Microsoft a Chrome motorjával meghajtott Edge böngészőt, amelynek a házidolgozatot gyártó diákok fognak a legjobban örülni. 

A Collections nevű eszközzel tök egyszerűen tudunk majd szöveget és képeket kiollózni weboldalakról egy oldalsó panelre. Ha minden megvan, az egy helyre begyűjtött tartalmakat megnyithatjuk Wordben, hogy saját dokumentumot szerkesszünk azokból. 

A doksi végén még a tartalmi egységekhez kapcsolódó eredeti források linkje is megtalálható, nagyjából úgy, ahogyan a Wikipedia-bejegyzések alján felsorolják a forrásokat.

A vállalatoknál pedig az lesz az Edge egyik legnépszerűbb extrája, hogy képes lesz Internet Explorer (IE) módban futni. Így azok a cégek, amelyek nem cserélték le az ősrégi, általában csak belső használatra szánt weboldalaikat, gond nélkül meg tudják jeleníteni azok tartalmát, és nem kell elavult Internet Explorert futtatni. Az új IE az Edge felületén jeleníti meg a tartalmat, csak egy kis ikon jelzi, hogy az adott oldalnál bekapcsolt az IE-mód.

Az új böngősző a vállalati igényeknek megfelelő személyre szabást is támogatja: a frissen megnyíló böngészőfülekre kitehetik a saját logójukat, és megadhatják, hogy mi kerüljön be az ajánlott weboldalak közé.

Egyszerűbbé válik a magánszféra kezelése: egyetlen oldalon lehet majd beállítani, hogy mennyire akarjuk szigorúan őrizni a webes tevékenységeinket. A korlátok nélküli beállításnál a böngésző minden nyomkövetőt engedélyez, a kiegyensúlyozott módban viszont blokkolva lesznek a követősütik azokról az oldalakról, amiket még nem látogattunk meg. A legszigorúbb módban pedig minden nyomkövetés tiltva lesz, így nem jelennek meg személyre szabott hirdetések. 

Az inkognitó módot is átalakítják, hogy abban semmilyen nyomkövetésre ne legyen lehetőség.

Még nem árulta el a Microsoft, hogy mikor jelennek meg ezek az újdonságok, csak annyi biztos, hogy a funkciók fejlesztése már elkezdődött.

(The Verge)

Rovatok