Index Vakbarát Hírportál

Izrael bombázással válaszolt egy kibertámadásra

2019. május 6., hétfő 15:29

A Gázai övezetben lebombáztak egy épületet. Számtalanszor történt már ilyen, de az izraeli hadsereg a csapást ezúttal nem fegyveres katonákra mérte, hanem a Hamász kiberkatonáinak feltételezett búvóhelyére. Több helyen úgy írnak az akcióról, hogy ez volt az első olyan azonnali fizikai válaszcsapás, amelyben a csak virtuális térben harcoló kiberkatonákat vették célba.

A sikeres légitámadás után az izraeli védelmi erő egy közleményt is kiadott arról, hogy ezzel az iszlamista szervezet nem képes többé kibertámadások lebonyolítására. Nem egyértelmű, hogy az izraeli akcióban a Hamász kiberkatonái is meghaltak-e, vagy csak az támadásokhoz szükséges infrastruktúrát pusztították el.

Annyiban nem meglepő a légicsapás, hogy egész hétvégén ez ment a Gázai övezetben. A Hamász 650 rakétát lőtt ki, Izrael 200 légicsapást hajtott végre.

Az viszont újdonság, hogy bár Izrael kibervédelme rendre megakadályozta a Hamászt, akárhányszor is próbálkoztak online támadással, végül mégis úgy döntöttek, hogy ebből elég volt, és egy bombázással véget vetettek a digitális huzavonának.

(ZDNet)

Rovatok