Index Vakbarát Hírportál

A Samsung se tudja, hogy mikor lesz kapható a Fold

2019. május 8., szerda 11:00

Kedden azt közölte a Samsung, hogy egyelőre nem tudja megmondani, mikor szállítja le az összehajtható Galaxy Fold mobilokat. Emiatt elnézést is kért az előrendelést leadott amerikai vevőktől, akiknek eredetileg április 26-ra ígérték a közel 600 ezer forintos telefon érkezését.

A világ vezető mobilgyártója azután döntött a Galaxy Fold értékesítésének elhalasztásáról, hogy az újságíró tesztelőknek kiadott készülékek sorra felmondták a szolgálatot. A szakírók komoly problémákat észleltek a kijelzőnél, több eszköz alig pár nap után használhatatlanná vált, eltörött.

Aki nem jelentkezik a Samsungnál és május 31-ig nem kapja meg a készülékét, annak az előrendelését automatikusan törlik.

Ez elsősorban presztízsveszteség a Samsungnak, hiszen az összehajtható telefonnal a műszaki innovációs képességét szerette volna felmutatni. Anyagilag aligha rázza meg a dolog, hiszen az eredeti terveiben is legfeljebb egymillió ilyen telefon legyártása szerepelt.

A dél-koreai elektronikai óriás évente háromszázmillió mobilt ad el, és még a csúcskészülékeiből, a Galaxy S10-ből és az augusztusban megjelenő Note 10-ből is alighanem több tízmillió talál gazdára idén.

Rovatok