Index Vakbarát Hírportál

Képernyő alá épített szelfikamerával állt elő az Oppo

2019. június 3., hétfő 10:22

Az elmúlt időszakban a telefongyártók egyre kreatívabb módon próbálják meg elkerülni a készülékek elején található betüremkedést, amihez elsősorban az előlapi kamerát kell eltenni valahova. Voltak gyártók, akik a telefonból kibújó megoldásokkal kísérleteztek – ilyen lesz például a One Plus 7 Pro szelfikamerája – és az Asus Zenfone 6-ban megjelent hátulról felcsapódó kamera is izgalmas megoldás, a kínai Oppo viszont most dobta a mechanikus konstrukciókat, és képernyő alá épített kamerával rukkolt elő – írja az Engadget.

Brian Shen, a cég elnöke a kínai Weibón mutatta be a kamerát működés közben, a videón pedig az látszott, hogy ugyan a kamerát nem lehet látni, így is életre kel, mikor elindítják a hozzá tartozó alkalmazást. Egy ilyen megoldás főleg azért lehet rendkívül hasznos, mert nem kell attól tartani, hogy elhasználódik, vagy letörik, mint a kinyílós-kibújós kamerák, de azt Shen is elismerte, hogy egyelőre nem hoz olyan képminőséget, mint a rendes társai.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kamera mikor kerül rá egy tömeggyártású telefonra, de az biztos, hogy nem az Oppo az egyetlen cég, ami ilyesmivel kísérletezik. A spekulációk szerint a szintén kínai Vivo is hasonló megoldáson dolgozik, a Xiaomi pedig a hivatalos bejelentést követően be is mutatott egy állítólag még a múlt hónapban készített felvételt, amin egy Mi 9 prototípust szereltek fel ilyen kamerával.

Azon túl egyébként, hogy ezzel tényleg eredményesen lehet növelni a telefonok képernyő-készülékház arányát, az biztos, hogy a jövőben adhat okot némi aggodalomra az, hogy láthatatlan kamerákat lehet szerelni a képernyőkbe.

Rovatok