Index Vakbarát Hírportál

Levegőben átalakuló drónt mutatott be az Amazon

2019. június 6., csütörtök 09:26

A kedden kezdődött Las Vegas-i Re:MARS konferencián rántotta le a leplet a Prime Air csomagküldő szolgáltatáshoz készült legújabb kézbesítő drónjáról az Amazon, ami dönthető szárnyelemének köszönhetően nemcsak függőleges emelkedésre képes, hanem huzamosabb ideig tud előre is repülni – írja a The Verge.

Tudjuk, hogy az emberek csak akkor fognak teljesen megbékélni a kézbesítő drónokkal, ha a rendszer teljesen biztonságos. Ez a drón a siklóernyősöktől kezdve a nagyfeszültségű vezetékeken át a hátsó kertben szaladgáló corgiig minden esetben biztonságos lesz

– mondta a cég képviseletében Jeff Wilke, hozzátéve azt az elég bátor kijelentést is, hogy az új drón annyira stabil lesz, mint a jelenleg forgalomban lévő repülők.

A drón propellereit teljesen eltakarja a szárnyszerű keret, ami felszállás után magától megdől, így a szerkezet a hat propellerrel előre is hosszabb ideig tud repülni. A tájékozódásban hőkamerák, mélységi kamerák és szonár segítik a drónt, a gépi tanulásra képes fedélzeti számítógépek pedig maguktól azonosítják az akadályokat.

Az Amazon bejelentése alapján a Prime Air új drónjai elektromos meghajtásúak lesznek, és durván 24 kilométeres hatótávon belül tudnak majd kiszállítani kicsit több mint két kilós csomagokat kevesebb mint fél óra alatt. Ez nem tűnik túl nagy súlynak, de a cég képviselője elmondta, a rendelt csomagok legalább 75 százaléka ezen a határon belül van.

A fenti videón kívül más infót, például megjelenési dátumot ugyanakkor egyelőre nem közölt a cég, ami mindenképpen aggodalomra adhat okot, mert korábban is futottak már bele problémákba a hasonló drónjaikkal kapcsolatban ígért határidők betartásánál.

Rovatok