Index Vakbarát Hírportál

Új, kis kijelzős iPhone-on dolgozik az Apple

2019. június 18., kedd 11:12

Az iPhone jövőjét mindig elég pontosan megjósló elemző, Ming-Chi Kuo kiadott egy jelentést az Apple várható telefonjairól, és ebben szerepel egy kis kijelzős modell.

Kissé csalódottak lehetnek, akik az olcsó iPhone SE aprócska, 4 colos méretét várják, de az Apple ilyen kijelzőt már csak a multimédiás játékszerként árult iPod Touchban mer használni. De még így is kényelmes lehet a várható 5,4 colos képátló, mert az iPhone X-ek formatervével kombinálva ez egészen használható méretű készüléket eredményezhet. A legkisebb, 5,8 colos iPhone XS csak két centivel magasabb és egy centivel szélesebb az SE-nél.

Nagyobb gond, hogy a telefon megjelenése 2020-ra várható, Ming-Chi Kuo ugyanis az 5G telefonok várható megjelenését kommentálta. Az új generációs mobilhálózatra még egy 6,7 colos kijelzővel felszerelt Max modellel lehet majd csatlakozni, a 6,1 colos telefon, az XR utódja állítólag csak 4G-s lesz.

Mindegyik telefon OLED kijelzőt kap

Az 5G-s iPhone valószínűleg az Európában elterjedtebb 6 GHz alatti frekvenciákon és az USA-ban használt milliméteres hullámhosszokon is működnek majd. Az elemző szerint az Apple még éveken át a Qualcomm csipjeit lesz kénytelen használni, hogy az 5G-re csatlakozzon, és csak 2022 környékére készül el a saját lapkája.

(9 to 5 Mac)

Rovatok