Index Vakbarát Hírportál

Annyi Boeing 737 MAX vár javításra, hogy a dolgozói parkolóba is tettek párat

2019. június 24., hétfő 21:08

Több repülőgépbaleset után a Boeing földre rendelte a 737 MAX típusú gépeit, hogy frissítse azokban repülésirányító rendszer szoftverét, ám ezeket e gépeket ugye ott kell tárolni, ahol épp a földre parancsolás pillanatában voltak: itt jön képbe a Jalopnik cikke, ami megmutatja, hogy

a cég Washington állambeli, rentoni gyárában például a dolgozói parkoló egy részét is kisajátították a javításra váró 737 MAX-oknak.

Egy Instagramra feltöltött kép alapján az látszik, hogy a normál, repülőknek fenntartott terület mellett még hat 737 MAX parkol az autóknak felfestett területen.

A seattle-i King 5 news felvétele pedig azt adja vissza, hogy összesen nagyjából hány repülőgép vár a javításra a washingtoni üzemben. Világszerte egyébként nagyjából 500 Boeing 737 MAX várja, hogy a javítás után újra levegőbe emelkedhessen.

A cég ráadásul a gyártói kapacitását sem tudja a végletekig csökkenteni a repülési tilalom alatt, így könnyen lehet, hogy egyre több helyen bukkannak majd fel furcsa helyen tárolt 737 MAX-ok.

Rovatok