Index Vakbarát Hírportál

A Google Maps azt is megmondja, mekkora a tömeg a buszon

2019. június 28., péntek 00:10

A Google térképes szolgáltatását eddig remekül lehetett használni mondjuk arra, hogy kiderítsük, hogyan eljutni lehet egyik helyről a másikba (kivéve, amikor nem), és mostantól már abban is segíthet, hogy felkészüljünk a tömegjelenetekre a közösségi közlekedésben. A cég kedden jelentette be, hogy világszerte közel 200 nagyvárosban tette elérhetővé a Google Maps alkalmazásban azt új funkciót, ami megpróbálja megsaccolni, hogy mennyire zsúfolt az általunk kiválasztott járat. 

A Google 2018 októbere óta dolgozik azon, hogy begyűjtse a felhasználóktól a megfelelő információkat. A usereknek értékelni kellett, hogy milyen volt az útjuk, és a cég arra is kíváncsi volt, hogy mennyi szabad hely volt azon a tömegközlekedési eszközön, amit éppen használtak - írja a Gizmodo.

Az új funkció az androidos készülékeken és az Apple termékeinél is elérhető, és hasonló ahhoz Google-szolgáltatásukhoz, ami azt igyekszik megmutatni, hogy az adott üzletben, étteremben vagy múzeumban mikor van csúcsidőszak és mikor vannak kevesebben. 

Rovatok