Index Vakbarát Hírportál

Bezár a nőket levetkőztető DeepNude

2019. június 28., péntek 15:32

Nem sokkal a bemutatkozása után befejezik a virálisan terjedő DeepNude app eladását, és nem is készítenek belőle újabb verziót, mert a fejlesztők attól tartanak, hogy az emberek rossz célokra használják. Ahogy a Twitteren írják, félmillió felhasználónál túl nagy ennek a kockázata.

A Windowsra és Linuxra kiadott alkalmazás mesterséges intelligenciával dolgozott fel teljesen hétköznapi fotókat, hogy a rajta lévő emberek meztelenül legyenek láthatók. 

Csak nőkkel működött

Az ingyenes verzió hatalmas vízjelet rakott minden létrehozott képre, és ezzel jelezték, hogy hamisítvány, de a fizetős verzió jóval kisebb vízjelét elég könnyű volt levágni a fotókról.

Hogy milyen pozitív célokat szolgált volna a DeepNude app, azt nehéz elképzelni, az viszont egyértelmű, hogy egy ilyen eszköz túl nagy hatalmat ad a nőket zaklatók kezébe.

A DeepNude fejlesztői azonban úgy vélik: ha nem ők, akkor valaki más készíti el ezt az appot. A jövőben pedig még jobbak lesznek a mesterséges intelligenciával hamisítványokat gyártó szoftverek, és egyre nehezebb lesz kideríteni, hogy melyik kép valódi.

Rovatok