Index Vakbarát Hírportál

Az Erste és a Gránit Banknál is elérhető az Apple Pay

2019. július 2., kedd 13:33

Májusban már arról pletykáltak, hogy elérhetővé válhat Magyarországon is az Apple Pay fizetési platform, aztán néhány nappal később az OTP Bank ügyfelei valóban el is kezdhették használni a szolgáltatást. Akkor a bank úgy nyilatkozott, hogy egy ideig egyedül lesznek az Apple Pay támogatásával, de mától a Gránit Bank és az Erste ügyfelei számára is elérhetővé vált az Apple Pay, bár a hivatalos oldalon még mindig csak az OTP Bank által kibocsátott kártyák szerepelnek. 

Korábban arról cikkeztek, hogy a CIB Bank még a nyáron, a K&H ügyfelei pedig idén télen vehetik majd igénybe a szolgáltatást, a Budapest Bank ügyfelei pedig a jövő év elején. 

Az iPhone és az Apple Pay csak azokban a boltokban működik itthon és külföldön, ahol elfogadnak a kasszánál érintős (NFC-s) bankkártyákat. A Wallet appban lehet hozzáférni a regisztrált kártyához,  de nem kell megnyitni az alkalmazást, fizetés előtt elég egy dupla gombnyomással aktiválni a funkciót. Régebbi készülékeken ez a kerek gombbal és az ujjlenyomat leolvasásával történik, az iPhone X-en és későbbi modelleken a bekapcsológombot kell nyomkodni, és arcfelismerés azonosítja a felhasználót. 

A hazai e-kereskedelemről, valamint a globális és a magyar online fizetési rendszerekről, és arról, hogy mit és honnan vesz leginkább a 600 ezer magyar PayPal-felhasználó, nemrég Marcin Glogowskival, a pénzügyi szolgáltató közép- és kelet-európai régióért felelős ügyvezető igazgatójával beszéltünk

Rovatok