Index Vakbarát Hírportál

Gyerekek mondták el, mire van szükségük a kórházakban

2019. július 3., szerda 11:25

Ausztrál és új-Zélandi kutatók egy olyan tanulmányt közöltek, ami ha őszinték szeretnénk lenni, már sokkal régebben is megvalósulhatott volna. Az Edith Cowan Egyetem nővérképzésben résztvevő hallgatóival a gyerekek kórházi kezelés alatti pszichoszociális, fizikai és érzelmi szükségleteit próbálták felmérni- írja a Science Daily.

193 olyan iskoláskorú gyereknek tették fel a kérdéseiket, hogy mi az, amire igazán szükségük van, ha kórházba kerülnek. Eddig ez a fajta szakirodalom leginkább abból állt, hogy felnőttek válaszolták meg, mi is lehet fontos egy gyereknek, ha kórházba kerül bármilyen hosszú időtartamra. "Tudomásunk szerint nincs olyan tanulmány vagy kérdőív, ami iskolás korú gyerekeket kérdezett volna arról, mire van szükségük a kórházban" - mondta dr. Mandie Foster, a kutatás vezetője. 

Az eredmények szerint a gyerekek a kórházi tartózkodás során azt szeretnék, hogy 

Foster szerint meg kell hallgatni a gyerekeket, mert a felnőttek néha tévesen gondolják azt, hogy értik, min megy keresztül egy gyerek. Ha megértik őket, és megtudják, mire van szükségük, azzal sokat segíthetnek a gyerekeknek, akiknek ezek szerint nincsenek olyan speciális igényeik, mindössze a családjukra van szükségük, mosolygós nővérkékre, és arra, hogy azt érezzék, fontosak, és foglalkoznak velük. 

Rovatok