Index Vakbarát Hírportál

A FIFA20 játékban nem lesz Juventus

2019. július 16., kedd 22:43 | aznap frissítve

A Juventus futballcsapat - Cristiano Ronaldo jelenlegi csapata - jövőre Piemonte Calcio néven fog futni a világ legnépszerűbb focis játékában, a FIFA20-ban, írja a BBC.

A változás oka, hogy a Juventus leszerződött a konkurens játék, a PES gyártójával, a Konamival a név kizárólagos használatáról. Ezzel egy 25 éves sorozat szakad meg, mert mostanáig mindig a FIFA-sorozatot gyártó EA Sports-é volt a Serie A csapatának licensze. 

A PES-t (Pro Evolution Soccert) gyártó Konami és a FIFA-t gyártó EA Sports rivalizálása az 1990-es évek közepétől tart, ekkor adták ki a játékok első verzióit. A PES többnyire azt a stratégiát követte, hogy nem fizette ki a nagyon drága licenszeket, emiatt nem is használhatta sok nagy csapat nevét, inkább a játék minőségével próbált hódítani. A 2019-es kiadásban például a Juventust PM Black White-nak hívják. 

Egyelőre nem tiszta, hogy a szerződés a Juventus-szal egy új irány kezdetét jelzi, vagy csak egyszeri húzásról van szó a PES gyártójának részéről. Az EA Sports mindeközben közölte, hogy ők meg a Liverpoollal állapodtak meg, miután a Konami szerződése a Bajnokok Ligája-győztes csapataival lejárt.

Rovatok