Index Vakbarát Hírportál

900 ezer kilométeres rekordot ment egy Tesla

2019. július 17., szerda 09:13

Az elektromos autóval levezetett távolsági rekordot Hansjörg Gemmingen tartja, aki az első generációs Tesla Model S P85 szedánnal már több mint 900 000 kilométert megtett.

Ha így folytatja, még az összesített világrekord is összejöhet neki, amit egy 1966 óta üzemben lévő Volvo 1800S típusú autóval értek el évi 140-160 ezer kilométert levezetve, hiszen ez a Tesla csak szűk 7 éve kapható. Gemmingen biztosan szereti az ilyen kihívásokat, és nagyon sokat vezet: a 2010-es Tesla Roadsterével is csúcstartó, 620 ezer kilométerrel.

Jól mutatja az elektromos autók tartósságát, hogy a rekordállító Tesla ma is az eredeti motorjával fut, és az akkucsomagot csak egyszer kellett lecserélni.

A Tesla toplistáján bőven akadnak még kihívók, az első nyolc helyezett túljutott a félmillió kilométeren, és a csupán két éve kapható Model 3-ak közt is akadnak százezer kilométer fölött teljesítő egyedek.

Bár a Teslák fedélzeti számítógépe digitálisan méri a kilométereket, a lista készítője csak a tulajdonosok által beküldött adatokat veszi számításba, az autógyártó tiszteletben tartja a vevők magánszféráját.

(Inside EVs)

Rovatok