Index Vakbarát Hírportál

Elrejtené a lájkok számát az Instagram

2019. július 18., csütörtök 20:54

Nagy kísérletbe kezdett az Instagram: elrejtené a lájkok számát a fotókról, hogy a feltöltők kevésbé legyenek pszichés nyomás alatt, a lájkokról ugyanis gyakran azt gondolják, a népszerűségük mércéje, írja a CNN.

A kísérletben a felhasználók elől eltüntetik a másik ember lájkainak számát: a főoldalon és külön a képre kattintva sem láthatjuk, a másik ember képe hány lájkot kapott. Csak maga a feltöltő láthatja, hány embernek tetszik a képe. A kísérlet mögötti indok az, hogy a felhasználók inkább arra fókuszáljanak, ki mit töltött fel, ne pedig arra, hány lájkot tudnak összeszedni az oldalon. Utóbbi ugyanis idővel komoly hatással lehet a mentális egészségre. 

A kísérlet már május óta zajlott Kanadában, most több országra kiterjesztik, így például Írországra, Olaszországra, Japánra, Brazíliára, Ausztráliára és Új-Zélandra.

Pár napja azt is bejelentették, hogy az Instagram  be fog vetni egy mesterséges intelligenciával működő új funkciót, aminek a lényege az lesz, hogy figyelmeztetni fog, ha egy felhasználó olyan kommentet akar elküldeni, ami sértő lehet. Egy másik újítás a "Restrict" (= korlátozás) nevű opció lesz, amivel le lehet majd némítani bizonyos felhasználók hozzászólásait, anélkül, hogy ők megtudnák.

Az Instagram feje, Adam Mosseri ezekről a kísérletekről azt mondta, a biztonságot fontosabbnak tartják az oldalon, akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kevesebben fogják használni.

Rovatok