Index Vakbarát Hírportál

Szép e-bicikliket ígér a Bosch fejlesztése

2019. július 24., szerda 11:57

Fölösleges finomkodni: az elektromos biciklik többségét elcsúnyítja a vázra szerelt méretes akkumulátor, és motort sem sikerült igazán jól elrejteni a pedáloknál. Ezen változtatnak a Bosch 2020-ban piacra kerülő új termékei, amelyek jobban belesimulnak majd a vázba, és nagyobb kapacitásúak.

A pedelecnek is nevezett elektromos bringák pedálozás közben segítik az embert, hogy kevesebb izzadsággal jusson el az úti céljához.

A PowerTube 625 lítiumion akkumulátor a hosszabb utakra lett tervezve, a nevéből is kitalálható 625 Wh-s kapacitással. A megfelelően kialakított kerékpárokon ebből kettő elhelyezhető, és az 1250 Wh nagy előrelépés a korábbi aksik 500 Wh-s kapacitásához képest. Bevezetnek egy kisebb, 400 Wh-s aksit is, amelyből olcsóbb bringák építhetők.

Az áttervezett vezérlőrendszer megelőzi az elektromos motorok tuningolását, amellyel általában a kötelező sebességkorlátot szüntetik meg a bringázók. Ugyanakkor jóval könnyebb lesz összekötni a telefonunkat a biciklivel, ha a megtett kilométereket egy fitnesz appban számolnánk. A fedélzeti számítógép lopásgátlóként is működik, gyakorlatilag az a bicikli kulcsa.

Öt új elektromos motort is piacra dobnak:

(Bosch, Cnet)

Rovatok