Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott a Windows 10 áttervezett Start menüje

2019. július 25., csütörtök 13:40

Kis ideig minden tesztelő letölthette a Microsoft áttervezett Windows 10 operációs rendszerét, amelyben meglepően egyszerű és többnyire egyszínű ikonok helyettesítik a színes és animált csempéket.

A Windows 10-nek ezt a verzióját (az 18947-eset) a szoftvercég munkatársai használják az Xbox játékkonzol fejlesztéseire, ám ezt most a kollégákon kívül a Windows Insider nyilvános bétatesztelői csoport azon tagjai is megkapták, akik 32 bites rendszert futtatnak. A modernebb, 64 bites Windows tesztelői erről lemaradtak.

A Verge szerint a gyengébb számítógépekre készülő  Windows Lite  rendszer Start menüje is mentes lehet az élő csempéktől, ám az a projekt még nagyon korai fejlesztési stádiumban van, ezért a kiszivárgott képek alapján nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni az általunk ismert Windows 10 jövőjéről.

Sajnos most már nem elérhető ez a módosított változat, amelyről az NTAuthority tett közzé képeket a Twitter-csatornáján, mert a Microsoft észrevette a hibát, és eltávolította a frissítési szerverekről a kiszivárgott verziót.

(The Verge)

Rovatok