Index Vakbarát Hírportál

Az Apple 1 milliárd dollárért felvásárolja az Intel modemüzletágát

2019. július 26., péntek 09:30

Az üzlet az Intel modemeket fejlesztő és gyártó részlegének szinte minden velejáróját magában foglalja az infrastruktúrától kezdve a 2200 alkalmazotton keresztül egészen - és valójában az Apple-nek ez a legfontosabb -

a 17 ezer, vezeték nélküli technológiát érintő szabadalomig.

Az üzlet alapján beigazolódni látszanak azok a korábbi pletykák, miszerint az Apple mindenképpen be akart vásárolni a vezeték nélküli technológiákat gyártó iparágban, hogy ily módon függetlenítse magát minél jobban a Qualcommtól. A két cég hosszú évek pereskedése után idén áprilisban rendezte a nézeteltéréseit, és kölcsönösen vállalták, hogy ejtik bírósági kereseteiket a másikkal szemben. Azt azonban senki sem várta, hogy eztán a legjobb cimborák lesznek.

Az üzlet az Apple azon törekvéseinek is új lendületet adhat, amelyekkel fel akarja készíteni az Iphone-t az 5G-s váltásra, amelyet az elemzők jövőre jósolnak. A cég egyértelműen igyekszik eszközeinek minél több komponensét házon belül gyártani, hogy a külső beszállítóktól való függése csökkenjen.

Úgy hisszük, hogy birtokolnunk és ellenőriznünk kell termékeink mögött lévő fő technológiákat, és csak olyan piacokon szabad jelen lennünk, ahol jelentős részesedést tudunk kivívni magunknak

- nyilatkozta nemrégiben Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. Az Intellel kötött megállapodás értelmében az Intel megtartotta magának a jogot arra, hogy modemtechnológiákat fejlesszen a nem okostelefon jellegű eszközei számára, így PC-knek, IoT- (dolgok internete) hardverek számára, illetve önvezető járműveknek.

Forrás: Techcrunch

Rovatok