Index Vakbarát Hírportál

Erős közepessel zártuk a műanyagmentes júliust. És megyünk tovább!

2019. augusztus 2., péntek 19:58 | aznap frissítve

Egy hónapja vágtunk bele a műanyagmentes júliusba, és miután a félidőnél is beszámoltunk az első tapasztalatokról, most, a hónap végeztével számot vetünk arról, hogy sikerült helytállnunk a kihívás során.

Minden indexes résztvevő pontozta, hogy a saját elvárásaihoz mérten hogyan teljesített, és azt is összeszedtük, ki milyen most felszedett zöld szokást szeretne megtartani a továbbiakban is, és mi az, amit már vállalhatatlan kompromisszumnak érez hosszú távon. Hiszen a műanyagmentes július sosem arról szólt, hogy egyetlen hónapig műanyagmentesen bohóckodjunk, hanem hogy az alkalmat kihasználva megpróbáljunk tartósan is tudatosabban élni.

Az indexes teljesítmények átlaga pedig:

10 / 6,7 – ilyenre vizsgáztunk műanyagmentességből.

Természetesen végig tudtuk, hogy nem az fogja megmenteni a műanyagba fulladó bálnákat, ha mi egy hónapig nem veszünk nejlonzacskót, de bízunk benne, hogy az ilyen akciók segítenek abban, hogy egyre többen tartsák fontosnak a környezetvédelmet, és végül a nagy cégek és a politikusok is kénytelenek legyenek majd meghajolni a népakarat előtt. Egy ilyen mini sikersztori jutott is a hónapra: az Intercontinental hoteleiben leszámoltak a pazarló miniatűr piperecikkekkel.

Munk Veronika

Thüringer Barbara

Rácz Attila

Domschitz Mátyás

Pálúr Krisztina

Molnár Réka

Hernádi Levente

Fábián Tamás

Tóth Balázs

Hudák Hajnal

Bolcsó Dániel

A műanyagmentes július során

A műanyagmentes július ugyan véget ért, de a környezetvédelem nem egy hónapra szól. Tartsanak velünk továbbra is a Zöld Index Facebook-csoportban!

Rovatok