Index Vakbarát Hírportál

Az Oppo megelőzte az Apple-t a mobilgyártók rangsorában

2019. augusztus 8., csütörtök 11:03

Negyedik helyre esett vissza az Apple a mobilgyártók eladási listáján 2019 második negyedévében, miután látványosan csökkentek az iPhone eladási adatai. 

Az IHS listája szerint az Apple 35,3 millió iPhone-t szállított 3 hónap alatt, ezzel a piac 11 százalékát szerezte meg. Úgy tűnik, a kínai Oppo lenyomta a céget, ők ugyanis 36,2 millió telefont szállítottak ki. Az első helyen a Samsung áll 75,1 millió készülékkel, a Huawei az amerikai botrányok ellenére is 58,7 millió készüléket szállított világszerte. (Az már más kérdés, hogy a kevesebb eladott készülék ellenére az Apple nyeresége messze a legnagyobb a mobilgyártók között.)

Az Apple annak ellenére nem aggódik, hogy a telefonok értékesítése most már csak a bevételeik felét teszi ki, szerintük ugyanis más kiegészítők, például az órák piacán nagyon jól teljesítenek. Az elemzők szerint az emberek nem cserélik le azonnal az iPhone készüléküket újabb és drágább verzióra, illetve az Apple még mindig nem akar olcsóbb kategóriájú telefonokat piacra dobni, így egy teljes piaci szegmensből kimaradnak, a versenytársaik viszont jelen vannak az olcsó telefonok piacán is. 

Rovatok