Index Vakbarát Hírportál

Jane Goodall előadása a Sziget fesztiválon

2019. augusztus 8., csütörtök 18:54 | aznap frissítve

Az idei Sziget egyik legkülönlegesebb fellépője a 85 éves főemlőskutató, Jane Goodall, Ph.D., DBE, a Jane Goodall Intézet alapítója és az ENSZ békenagykövete, aki a fesztivál második napján este héttől egy rövid előadást tart a Nagyszínpadon. Az előadást itt tudja követni élőben:

A világhírű kutató azért érkezik a fesztiválra, mert a Sziget két éve hirdette meg a Love Revolution nevű kampányt, hogy a fenntarthatóság fontosságáról és az emberi jogokról beszéljenek, elítéljék a háborúkat, a fegyverkezést és a bőrszín, vallás vagy nemi identitás miatti kirekesztést.

Idén ez a küldetés nemcsak üzenetek, hanem előadók szintjén is megjelenik. A meghívott előadók közül kétségkívül Goodall a leghíresebb, akit női David Attenborough-ként szoktak aposztrofálni, aki egyébként szintén idén fellépett már egy másik, az egymás elfogadását és a környezettudatosságot hirdető fesztiválon, a Glastonburyn.

Goodall járt már Magyarországon az elmúlt években – évente 300 napot utazik, így ez annyira azért nem csoda –, viszont akkora volt iránta az érdeklődés, hogy nem is egy, hanem két előadást tartott legutóbb.

Az életéről tavaly készült portréfilm, aminek ott voltunk a londoni bemutatóján, ahol a világhírű kutatóval is tudtunk beszélgetni az élet fontos dolgairól, vagyis csimpánzokról, emberekről, az Édenkertről és arról, hogyan vigyázhatunk jobban a természetre.

Rovatok