Index Vakbarát Hírportál

Már itthon is elérhető a Google térképének egyik legjobb újítása

2019. augusztus 8., csütörtök 13:23

Aki forgott már össze-vissza a Google térképet nézve a telefonjával, hogy tudja, merre kellene elindulnia, majd szentségelt, mikor elindult arra, amerre a nyíl mutatta, aztán kiderült, hogy mégsem az a helyes irány, az örülni fog a Google Térkép újításának

Jön az Élő kép funkció, ami a kiterjesztett valóság segítségével a kamerán keresztül mutatja meg, merre kell menni, ugyanis valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat. Ezt a funkciót minden olyan helyen lehet használni, ahol a Street View szolgáltatás is működik. 

A közlemény szerint ez a funkció úgy érhető el, hogy a Google Térkép alkalmazást megnyitva a felhasználó beírja úticélját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az „Élő kép” gombra koppint, majd a telefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja. Amint a Google Térkép beazonosítja a felhasználó pozícióját, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni. Amennyiben a felhasználó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az „Élő kép” gombra kattintani.

A cikk megjelenésekor nálunk még nem működött ez a funkció, de a Google azt mondja, hogy azonban mostantól az ARCore-t támogató Androidos telefonokon és ARKit-et támogató iPhone-okon is rendelkezésre áll béta üzemmódban (a teljes eszközlista itt érhető el).

 

Rovatok