Index Vakbarát Hírportál

Inkább ne bízza a Sziget applikációra a fesztiválozását

2019. augusztus 9., péntek 05:09

2019-ben az ember nem akar programfüzetet szorongatva fesztiválozni. Egyrészt kényelmetlen, másrészt egy csomó fát kivágnak a papírért feleslegesen, harmadrészt ugyanezeket az információkat bármikor elérheti az ember a telefonjáról, csak egy jó alkalmazás kell hozzá. Illetve a Sziget esetében kellene. 

Ha elég egyszerűen áll hozzá az ember a fesztiválozáshoz, és az élményt korlátozza a Nagyszínpad programjára, akkor persze ez is felesleges, de a Szigetben pont az a legjobb, hogy amikor éppen nincs olyan koncert, ami érdekelné, akkor is bárki jól tud szórakozni. És ez alatt még csak nem is azt kell érteni, hogy mértéktelen alkoholfogyasztás után random kocsma előtt táncol önfeledten azokra a zenékre, amiket 20 éve még vércikinek tartott. 

Mi kellene ahhoz, hogy jó legyen?

Egy jó fesztiválos app pont abban segíthet, hogy egy csomó olyan dolgot lehessen felfedezni vele, amire magától talán nem is találna rá az ember. Vagy hogy egyszerűen eljusson az egyik pontból a másikba akkor is, ha most van először a fesztiválon, és csak elmondások alapján tudja, hogy a Nagyszínpadtól eltalálni az A38 színpadhoz, hát, az a világ legegyszerűbb feladata. De segíthet abban is, hogy a karszalagos fizetés egyszerűen működjön - ebben egyébként már vannak előremutató jelek. És persze lényeges az is, hogy arra is nyújtson az app megoldást, hogy ne maradjon le senki a kedvencének koncertjéről. 

Alapvetően ez nem nagy ördöngősség, igazából csak néhány fesztivállátogatóval kellene beszélni, és egy kicsit átgondolni az applikáció működését, és sokkal letisztultabbá tenni, hogy valóban hasznos legyen. Egy kis ötleteléssel azonnal kiderülne, hogy 

Pedig lehetne ez jó 

Alapvetően jó ötlet, hogy beépítettek egy segélykérő funkciót, más kérdés, hogy erre a térképre bízni a segítségnyújtást elég merész. De legalább van hova nyúlni, ha mondjuk kimegy valakinek a bokája, és fel sem tud kelni. Pont ez a funkció is azt mutatja, hogy csak egy kicsit kellene jobban átgondolni, milyen funkciókat lehetne az alkalmazásba pakolni.

És nem utolsó sorban: hogyan lehetne megoldani, hogy az egyébként tényleg szórakoztató, útlevélpecsételgetős játékot remek lenne digitálisan is elérhetővé tenni, akár egy QR-kód segítségével, hogy ha már a fesztivál világhírű, akkor legyen az az okostelefonos alkalmazása is. 

Rovatok