Index Vakbarát Hírportál

Brutális kameraszenzort fejlesztett a Samsung

2019. augusztus 12., hétfő 16:21

Okostelefonokba való 108 megapixeles kameraszenzort sikerült kifejleszteni, jelentette be a Samsung hétfőn. Samsung és a Xiaomi együttműködésének gyümölcsét valószínűleg a hamarosan piacra kerülő Xiaomi Redmi telefonban élvezheti először a nagyközönség.

Az ISOCELL Bright HMX névre hallgató chip 1*1,33 hüvelyk méretű, és ahhoz, hogy kijöjjön a 108 megapixeles matek, nagyon apró pixeleket zsúfoltak bele. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Samsung Tetracell technológiájának köszönhetően az egyes képpontok négy pixelről gyűjtik a fényt, így szigorúan véve csak 27 megapixelesnek tekinthető az új szenzor, ami leginkább jó fényviszonyok közt teljesedhet ki úgymond 108 megapixelessé. Ezzel a megoldással viszont gyér fény mellett is remek képeket – igaz csak 27 megapixeleseket – tudnak majd a leendő Xiaomi, Samsung okostelefonok készíteni.

A szenzor az okostelefonos videózásban is nagyot szól majd, 6K-s videókat lehet majd vele rögzíteni 30 kép/másodperc sebességgel. Az új szenzort még augusztusban elkezdik gyártani. (Engadget)

Rovatok