Index Vakbarát Hírportál

Vevőre talált a Tumblr

2019. augusztus 13., kedd 09:50

Újabb fejezetéhez érkezett a Tumblr évek óta tartó kálváriája: a Verizon megegyezett az Automattic Inc. nevű céggel a mikroblogplatform eladásáról. Ami jó jel lehet: az Automattic a tulajdonosa a WordPressnek is, így a Tumblr blogos tartalomgyártáshoz értők kezébe került.

A Tumblr-t 2007-ben alapította David Karp (aki 2017-ben hagyta ott végül a cégét). A Yahoo 2013-ban, Marissa Mayer igazgatósága alatt vette meg a Tumblr-t, és hangzatos terveket vázoltak a főként fiatalok körében népszerű oldallal kapcsolatban. A nagy múltú internetes cég azonban nem igazán tudott mit kezdeni a 2013-ban 1,1 milliárd dollárért megvásárolt közösségi oldallal (illetve a benne rejlő hirdetési potenciállal), miközben az anyacég is csak küszködött.

A Verizon 2017-ben vette meg a Yahoo-t a Tumblrrel együtt, most a hírek szerint a Verizon szinte gombokért vált meg a Tumblr-től:

kevesebb mint 3 millió dollárt kért az Automattictól érte.

A 2010-es évek elején kiemelkedő népszerűségű Tumblr az utóbbi időben (mióta a Yahoo megvásárolta) már csak sorvadozik, igazán hanyatlásnak akkor indult, amikor a Yahoo betiltotta rajta a pornográf és erotikus tartalmakat, elüldözve a Tumblr-en virágzó LMBTQ közösséget. Matt Mullenweg, az Automattic vezérigazgatója ezzel kapcsolatban azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy nem kívánnak változtatni a pornótilalmon, a Tumblr-t pedig afféle komplementer oldalként szeretnék a jövőben működtetni a WordPress mellett. A Tumblr-nek jelenleg kétszáz alkalmazottja van. (WSJ / AxiosThe Verge)

(Borítókép: David Karp 2013. július 11-én, a New York-i tőzsdén, nem sokkal azután, hogy eladta a Yahoo-nak a Tumblr-t. Fotó: Andrew Burton/Getty Images Hungary)

Rovatok