Index Vakbarát Hírportál

Szeptember 10-én jön az iPhone 11

2019. augusztus 31., szombat 17:45

Megvan az őszi nagy bejelentés dátuma, az Apple szeptember 10-én kedden, magyar idő szerint este hétkor mutatja be az iPhone 2019-es kollekcióját a vállalat cupertinói központjában. A korábbi kiszivárgások alapján az idei modellek új nevet kapnak, de az áruk változatlanul 750 dollárról indul, 1000 dollár lesz az alapmodell, és 1100 a nagyobb kijelzővel felszerelt.

A nevek:

iPhone 11, 11 Pro és 11R

Egyesek úgy sejtik, hogy az iPhone 11 végre usb-c portot kap, vagyis ugyanolyan kábellel lesz tölthető, mint a világ összes modern eszköze. Ezzel a pletykával kapcsolatban vannak fenntartásaink, mert rengeteg kiegészítő használhatatlanná válhat az új modelleken, mégis logikus lenne a képés. Végül is az Apple-nél már rég megjelent és egyre jobban terjed az usb-c, a Macbookot és az iPad Pro tableteket már ezzel kell tölteni.

Hihetőbb jóslat, hogy az Apple beáll a Huawei mögé, mármint olyan értelemben, hogy az iPhone hátlapján is egy négyzetbe elrendezett kamerasziget lesz, akárcsak a tavaly ősszel piacra dobott Huawei Mate 20 Pro mobilon. Az Apple egy ultraszéles látószögű lencsével egészíti ki a hátlapi készletet. Ez viszont csak a 11 és 11 Pro modelleken lesz így, az olcsóbb 11R megmarad a dupla lencsénél.

Ami az Apple Watch karórát illeti, idén csak egy kisebb ráncfelvarrásra lehet számítani, és már a watchOS rendszerből kiderült, hogy a választható kerámia vagy titán váz lesz az egyik fő újítás.

(Forbes)

Rovatok