Index Vakbarát Hírportál

Remekül szól a Sony bluetooth füldugasza

2019. szeptember 1., vasárnap 09:40

Kompakt és modern csomagolásban is elérhetővé vált a Sony audio részlegének legjobb tudása, a kiváló hangminőség és a világelső zajcsökkentés, egészen normális áron, de a WF-1000XM3 még így is a divatos márkák magasabb árkategóriájában versenyez.

Ez a bluetooth füles is abba a kategóriába tartozik, mint az Apple Airpods, a Samsung Galaxy Buds és a Beoplay E.8, de az igényesebb zenehallgatóknak készült, akik nem valami FM rádiót vagy a Youtube ingyenes klipjeit tolják a fülükbe, hanem a Tidalt, vagy a Spotifyból és a Deezerből a legmagasabb minőséget.

Adnak a fülesekhez egy tokot, hogy ne vesszenek el a táskában, és út közben is tölteni tudjuk azokat, így az alapból 6 órás üzemidő összesen 24 órára kiterjeszthető. Ha nem használunk zajszűrést, akkor még tovább élvezhetjük a zenét, de bolondság lenne lemondani róla, mert a magas árban jórészt ezt fizetjük ki. Már az is nagyon megnyugtató volt, amikor nem szólt semmi zene, csak bedugtam a füleseket, és megszűnt a kollégák kopácsolása a billentyűzeten. 

A tok 10 perc töltéssel ad nekünk másfél óra zenelejátszást, a 100 százalék eléréséhez viszont 90 percre benne kell hagyni a füleseket.

A Wf-1000XM3 csomagolásában egy rövid udb-c töltőkábel és hat pár gumidugasz van, hogy biztosan megtaláljuk a megfelelő méretet.

Csak a ősz ne közeledne...

Ezzel senkit sem akarunk riogatni, élvezzük csak a nyarat, de a WF-1000XM3 használata szempontjából kardinális kérdés, hogy miket húzunk majd magunkra a hidegebb időben. Igencsak kiáll a fülünkből, mint azok a klasszikus headsetek a butatelefonok korszakából, amikor még a Nokia volt a császár. Szóval adott két kis kampó, és félő, hogy a pulóver majd kirántja onnan. Most remekül megáll a helyén, még úgy is, hogy gyakorlatilag csak a gumikupakja tartja a lyukban.

A fülesek külső felén egy-egy kerek érintésérzékeny gombot találunk, amelyekhez mi választhatjuk ki a végrehajtandó parancsokat a füleshez letölthető appban. A két fülre három lehetőség közül választhatunk

Egyetlen apróságról feledkeztek el a Sonynál.

Hangerő???

Hát igen, ahhoz elő kell kotorni a mobilt a zsebünkből. Pedig simán használhatnák erre a jobb- és a baloldali gombok hosszan nyomva tartását.

Az appban beállíthatjuk még az adaptív hangvezérlést, amely a mozgásunkhoz igazítja a hangáteresztés szintjét, van equalizer pár előre beállított konfigurációval, és frissíteni tudjuk a fülhalllgató szoftverét. Jó húzás, hogy kikapcsolhatjuk a Sony hangkommentárját, amely mindig a fülünkbe duruzsolja, hogy milyen parancsot sikerült aktiválni a gombokkal, és hosszú távon igen zavaró.

Friss élmények

A bluetooth füldugaszok többsége nem produkál kimagasló hangminőséget, a WF-1000XM3 azonban tiszta, erős és kiegyensúlyozott, amit nem romboltak szét túltolt basszussal, de ha kell, azért odacsap a dobhártyáinkra.

A hangminőséget korlátozza ugyan az aptX HD és az LDAC hiánya, ám még így is élvezkedtek a füleink. Mivel a bluetooth már 5.0-s, a füles két fele külön-külön kapcsolódik a mobilhoz, ami rendkívül gyors és betonstabil csatlakozást eredményez. Egyedül a töltős tokkal nem vagyunk kibékülve, indokolatlanul nagy, nem igazán fér el a zsebben, és vezeték nélkül sem tölthető, amire jóval olcsóbb riválisok is képesek.

Említettük már, hogy drága ez a játékszer:

70-80 ezer forint

Ennek ellenére a Sony a WF-1000MX3 korrektül van beárazva, mert jóval a gyengébb hangminőségű Apple Airpods (50-60 ezer) és Samsung Galaxy Buds (40 ezer) fölé helyezték, de meg sem közelíti a Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0 nagyjából 110-120 ezer forintos és a Sennheiser Momentum True Wireless közel 100 ezres árát.

Rovatok