Index Vakbarát Hírportál

Nem lehet PayPal-en pénzt gyűjteni a Ku Klux Klannak

2019. szeptember 3., kedd 08:34

A PayPal felfüggesztett egy számlát, amelyet arra használtak, hogy pénzt gyűjtsenek a Klu Klux Klan számára, annak felvonulásaihoz, rendezvényeinek. A számlát hat napja jelentette egy jogvédő szervezet. A klán, bár már rég túl van zenitjén, még mindig az egyik legnagyobb, fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet Amerikában.

A PayPalt egyre erősebb kritika érte, amiért majdnem egy hétig tétlenkedett, mielőtt bezárta volna a pénzgyűjtő akciót. A PayPal szóvivője nem volt hajlandó kommentálni az esetet, és a cég kezét megkötő jogi és adatvédelmi szabályozásra hivatkozott. Ugyanakkor azt általánosságban elmondta, hogy

Gondosan ellenőrzünk minden számlát, hogy biztosítani tudjuk, hogy ezek összhangban vannak a felhasználási szabályzatunkal, és ha szükséges, megtesszük a megfelelő lépéseket. Nem engedjük, hogy a PayPal szolgáltatásait a gyűlölet, az erőszak és az intolerancia más formáinak promótálására használják.

A Klu Klux Klán Lojális Fehér Lovagjai nevű klán-fiókszervezet azt közölte, hogy a gyűjtött pénzt a hírlevelek postaköltségére, illetve felvonulások szervezésére akarták használni. A jogvédők szerint teljesen általánosnak tekinthető, hogy szélsőséges csoportok mainstream pénzküldő szolgáltatásokat használnak adománygyűjtésre.

( BBC)

Rovatok