Index Vakbarát Hírportál

Fogyókúrán esett át a Sony Xperia 5

2019. szeptember 5., csütörtök 18:32

Berlinben, az IFA kiállításon bemutatta a Sony az Xperia 5 mobilt, hogy az idén elindított 21:9-es képarányú sorozat legújabb tagjával még több vevőt elérjen. Mitsuya Kihida, a Sony Mobile Communications elnöke legalábbis ezzel harangozta be a telefont, de nem valószínű, hogy a várható árra utalt, mert ebben a telefonban is az idei egyik legjobb processzor, a Qualcomm Snapdragon 855 dolgozik a 6,1 colos OLED kijelző mögött.

A Sony többi csúcsktegóriás extrája sem hiányzik a készülékből. Három 12 megapixeles hátlapi kamerája van, egy széles látószögű 16 milliméteres, valamint egy 52 milliméteres telefotós, valamint egy 26 milliméteres, valamint egy 26 milliméteres.

10 fps sebességgel tud fényképeket készíteni

Azt is érzékeli a kamera, ha belóg az ujjunk vagy más zavaró objektum a lencse elé, és a pislogást is kiszűri. Az Eye AF nevű autofókusz pedig remekül tudja követni és fókuszban tartani a felvételünk szereplőit.

Az Xperia 1-ben tapasztalt pár hiányosságot is kiküszöböltek, például ami a 21:9-es képarányú videózáshoz használt Cinema Pro kameraszoftverben állítólag megoldották, hogy többféle beállítással lehessen felvételeket készíteni egy-egy filmes projekthez.

Igyekeztek megfelelni a Sony Playstation rajongóinak is, és gémerek nemcsak a játékkonzol kontrollerét használhatják a mobillal, hanem még 20 fps-es felvételt is készíthetnek a játékmeneteikről. Már csak az a kérdés, hogy mennyi ideig bírja a telefon szuflával, mert az aksija a kompakt méret miatt csupán 3140 mAh-s.

Rovatok