Index Vakbarát Hírportál

Talált a Honor egy nemes célt a mesterséges intelligenciának

2019. szeptember 7., szombat 10:04

Az elmúlt években minden elektronikai termékben megjelent az AI, a mesterséges intelligencia, ésa mobilgyártók különösen nagy vehemenciával használják a kamerákban, hogy a témához illő színbeállításokkal boldogítsák a nagyközönséget.

Most a Honor a berlini IFA kiállításon megcsillantotta a szociális érzékenységét, és megmutatta, hogy egészen jó dolgokra is fel lehet használni a mesterséges intelligenciás modult, amely a telefont meghajtó Kirin 980 rendszercsip része. A Huawei alá tartozó, kimondottan a fiatal Instagram-függő közönségre pozicionált márka képviselői az elmúlt hónapokban együtt dolgoztak az EyeComing nevű céggel, hogy közösen elkészítsék a láttásérültek életét megkönnyítő PocketVision appot.

Vannak digitális eszközök, amelyek segítenek a látássérülteknek teljes és önálló életet élni, ám ezek általában igen drágák. A cél pedig nem az, hogy a vakok és látássérültek túléljenek valahogy, hanem hogy fejlődni és gyarapodni tudjanak - mondta Robin Spinks, akinek a brit Royal National Institute of Blind People szervezet munkatársaként részben az a feladata, hogy felkeresse a segíteni tudó innovatív cégeket, és érzékenyítse őket, hogy ne csak a fejlesztési folyamat végén jussanak eszükbe a fogyatékkal élők, hanem már a tervezési folyamat elején.

A Honor és Huawei telefonokon elérhető Huawei App Gallery appboltból ingyen letölthető PocketVision nevű alkalmazásnak az alábbiakat tudja alkalmazni a kamera által látott szövegekre, mondjuk éttermi menükre és más leírásokra:

A megoldást Ricky West videós újságíró mutatta be, aki szintén látássérült, csőlátása van és korlátozottan érzékeli a fényeket, és elég jól működött az élő demóban. A PocketVision kínai, német, francia, olasz , spanyol és portugál nyelveken elérhető.

Rovatok