Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt az internet népe az új iPhone-on, szitokszó lett a slofie

2019. szeptember 11., szerda 11:59

Kedden az Apple három új iPhone-t, egy új tabletet, órát, és új szolgáltatásokat mutatott be. A fogadtatás természetesen vegyes, sokan már jóval a bemutató előtt elkezdték a "vesémet iPhone-ra cserélném" jellegű poénokat. Az tény, hogy nem lett sokkal olcsóbb a telefon, de a bejelentésből azért mégis megmutatkozni látszik egy új trend, miszerint az Apple-nek kicsit finomítani kell a pozícionálási stratégiáján, és már büszkén vállalják, hogy például az új előfizetéses modelleik olcsóbbak a vetélytársaiknál. 

Idén az eddigieknél élesebben hangsúlyozták, hogy az olcsóbb modell az, ami mindenkinek tökéletes választás, a Pro verzió pedig a profik telefonja. Szintén újítás volt az a mozzanat, amikor az előző évek modelljeinek az árát is megmutatták, ezzel pedig gyakorlatilag egy olyan portfóliót mutattak fel, ami ár szerinti választási lehetőséget is kínál, azaz nem a legújabb modell felé tereli az embereket, hanem valós opcióként kínálja például az iPhone 8 készüléket, mint megfizethető árú telefont. Sokan a kardjukba dőltek most azok közül, akik nemrég vásároltak iPhone Xs vagy Xs Max készüléket, mikor az újonnan megjelent iPhone 11-et olcsóbban dobták piacra. 

Az is tanulságos, hogy már nem a hardver, azaz nem maga a készülék tudása az, ami önmagában eladja az okostelefonokat, hanem kifejezetten hangsúlyos szerepet kaptak a szolgáltatások, vagyis, hogy milyen exkluzív, csak itt elérhető játékok, sorozatok és filmek járnak együtt azzal, ha az ember Apple terméket vásárol. 

Hogy mit is tudnak a szerdán bemutatott készülékek, arról itt és itt írtunk, most pedig nézzük, hogyan reagált a bejelentésre az internet népe. 

Sok infó már a megjelenés előtt kiszivárgott, mint például a kamerák furcsa elhelyezkedése, ami többeket emlékeztetett valamire:

 Vagy nem is csak egy dologra

És volt, aki szerint ha ez a jövő, akkor hát nincs mit tenni, ez a jövő. 

Ez a kép igazából a tökéletes kép tokra, remélhetőleg ezt látják az Aliexpress tervezői is, és dolgoznak a megvalósításon.

Az egyik újítás a slofie lehetősége, ami egy lassított videós szelfit jelent, és nem mi vagyunk az egyetlenek, akik nem látják az értelmét ennek a funkciónak. 

Aki pedig nem teljesen elégedett a szerdai bemutatóval, már most kezdhet izgulni, ugyanis már a bemutató előtt elindultak a pletykák arra vonatkozóan, hogy milyen lesz a 2020-as iPhone. 

Rovatok