Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a legnagyobb e-cigi-gyártó cég vezérigazgatója

2019. szeptember 25., szerda 15:31

Azonnali hatállyal távozik a legnépszerűbb e-cigit gyártó cég, a piacvezető JUUL Labs éléről annak társalapítója és vezérigazgatója, Kevin Burns, a cég pedig azt is bejelentette, hogy a továbbiakban a Juul reklámozásának minden formájával felhagy az Egyesült Álllamokban – derült ki a cég honlapján megjelent közleményből.

Óriási megtiszteltetés volt a JUUL Labsnál dolgozni, és továbbra is úgy gondolom, hogy a cég küldetése, vagyis a hagyományos cigaretták leváltása létfontosságú. Nagyon büszke vagyok azokra az erőfeszítéseinkre is, amik az fiatalok e-cigi-függőségét voltak hivatottak visszaszorítani, ezek az eszközök ugyanis felnőtt dohányosoknak lettek szánva.

– írta Burns, hozzátéve azt is, hogy mióta csatlakozott a céghez, folyamatosan azon dolgozott, hogy a kis vállalkozásból globális céget csináljon, ez pedig össze is jött, így pár hete úgy ítélte meg, hogy ideje búcsút intenie.

Burns helyét K. C. Crosthwaite veszi majd át a JUUL Labs élén. Crosthwaite eddig a cégben 35 százalékos tulajdonrésszel bíró dohányipari óriás, az Altria növekedési főigazgatója volt, de korábban dolgozott a Marlborónál is, ahol éppen a hagyományos cigaretták alternatíváinak népszerűsítésével foglalkozott.

Az eddigi vezérigazgató döntésében egyébként több mint valószínű, hogy a nyár vége óta tartó, az e-cigarettához köthető megbetegedési hullám is szerepet játszott. Egyelőre senki sem tudja biztosan, hogy mi okozza a több száz megbetegedést, és legalább nyolc halálesetet előidéző járványt, az azonban biztos, hogy a gyártók megsínylik majd a dolgot, Donald Trump amerikai elnök ugyanis nemrég a teljes tiltást is belengette az ízesített e-cigikkel kapcsolatban.

Rovatok