Index Vakbarát Hírportál

A tiniket biztonságos netezésre tanító app nyerte a kiberbiztonsági startupversenyt

2019. szeptember 26., csütörtök 09:15

Idén 15. alkalommal rendezték meg az ITBN nevű éves budapesti kiberbiztonsági konferenciát. A kétnapos rendezvény az első napján egy startupversenynek is helyet adott, ahol a benevezett csapatok rövid pitch előadásokban mutatkoztak be, majd az ötfős szakmai zsűri kiválasztotta a legígéretesebbnek ítélt vállalkozást, amely jutalmul bekerülhetett a kelet-közép-európai régió első kifejezetten a kiberbiztonság területére fókuszáló inkubátora, a budapesti OXO Cybersecurity Lab mentorprogramjába.

A versenyen öt csapat indult, némelyik a már működő szolgáltatását bővítené, mások még az ötletük beindításán dolgoznak:

A versenyt az OXO Cybersecurity Lab, a CEU és az ITBN közösen szervezte, az ötfős zsűri tagjait is ezek a szervezetek adták. A döntésük értelmében

a győztes a Mongu for Teen lett,

ők csatlakozhatnak az OXO inkubátorprogramjához. A második Risk Cyber a CEU InnovationsLab következő bootcampjéhez csatlakozhat, a harmadik Hackrate pedig az ITBN VIP gálavacsoráján vehet részt, ami gyakorlatilag egy szakmai kapcsolatteremtési lehetőség az induló startupnak.

Rovatok