Index Vakbarát Hírportál

Új kiadást kapott az ingyenes könyv, ami IT-biztonságról szól, de az átlagember is érti

2019. szeptember 27., péntek 14:26

Az IT biztonság közérthetően című kiadvány új verziója tölthető le ingyenesen a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) honlapjáról. Az évente frissülő kötet kifejezetten átlagfelhasználóknak szól, ezért könnyen érthető stílusban mutatja be a legfontosabb és legaktuálisabb digitális veszélyeket.

A kiadványt két szakember, Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos írták, de az NJSZT együttműködött a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen alakult Kiberbiztonsági Akadémiával is. Először még 2017-ben adták ki, de mivel különösen gyorsan változó területről van szó, évente frissítik a legfontosabb újdonságokkal – derül ki a társaság közleményéből.

Az új kiadás legfontosabb újdonságai:

A fent említett aktuális témák mellett a tankönyv továbbra is részletes információkkal szolgál az olyan alapvető, internethasználat során felmerülő témákkal kapcsolatban is, mint amilyen a biztonságos wifihasználat, a mobileszközöket és számítógépet fenyegető kártevők, csaló internetes áruházak, vagy éppen az álhírek. A kiadvány innen tölthető le.

Az Index is rendszeresen foglalkozik a biztonságos internetezés témájával, átfogó netbiztonsági kalauzunkat itt olvashatják.

Rovatok